Британія запровадила санкції проти Оксани Марченко та ще низки родичів російських олігархів

18:12, 12 квітня 2023
Серед осіб, які потрапили під обмеження, – родичі російських олігархів Сулеймана Керімова, Андрія Скоча та Володимира Євтушенкова.
Британія запровадила санкції проти Оксани Марченко та ще низки родичів російських олігархів
Джерело фото: скріншот
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Велика Британія ввела санкції проти низки родичів російських багатіїв. Про це йдеться у повідомленні офісу застосування фінансових санкцій Казначейства країни від 12 квітня.

Відомо, що санкційного списку потрапили Володимир Скоч, батько депутата Держдуми і олігарха Андрія Скоча, а також дочка мільярдера Варвара, які удвох володіють активами депутата (частка в USM 30%, в аеропорту Внуково 61,5%).

Замороженню підлягають активи дружини та дітей засновника АФК «Система» Володимира Євтушенкова, родичів олігарха Сулеймана Керімова.

До санкційного списку також внесли Оксану Марченко – дружину кума Володимира Путіна Віктора Медведчука.

Також у списку два уродженці Кіпру, корпоративні юристи Христодулос Вассіліадес і Деметріс Іоаннідес: першого підозрюють у зв'язку з Алішером Усмановим, а другого – у співпраці з Абрамовичем.

Окрім фізичних осіб, до списку потрапили й компанії. Зокрема, мова йде про холдинг USM, заснований Алішером Усмановим.

У поясненні застосування санкцій проти холдингу повідомляється, що він отримує вигоду від російського уряду, а також займається бізнесом у стратегічних для росії секторах (видобувному та секторі цифрових технологій).

Під обмеженнями опинилися й дві інші компанії, пов'язані з Усмановим: Curzon Square Limited і Hanley Limited та компанія Meritservus HC Limited, залежна від Романа Абрамовича.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій. 

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Вадим Коротун
    Вадим Коротун
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді