Європарламенту рекомендували продовжити скасування дії ввізних мит ЄС на український експорт ще на рік

13:22, 27 квітня 2023
Передбачається, що постійні представники країн-членів ЄС голосуватимуть щодо продовження безмитного ввезення українських товарів п’ятницю, 28 квітня.
Європарламенту рекомендували продовжити скасування дії ввізних мит ЄС на український експорт ще на рік
Фото з відкритих джерел
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Комітет з міжнародної торгівлі Європейського парламенту погодив продовження ще на рік призупинення дії ввізних мит ЄС на український експорт. Про це повідомляє пресслужба Європарламенту, пише Європейська правда.

За даними видання, члени Комітету підтримали скасування ввізних мит, антидемпінгових мит та захисних заходів щодо українського експорту до ЄС.

У пресслужбі Європарламенту наголосили, що у такий спосіб міжнародні партнери хочуть підтримати українську економіку, яка постраждала внаслідок російської збройної агресії.

Зазначається, що скасування дії тарифів стосується фруктів та овочів, на які поширена система вхідних цін, а також сільськогосподарської продукції та продуктів її переробки, що підлягають тарифному квотуванню.

Нагадаємо, що українські промислові товари не обкладаються ввізними митами, починаючи з 1 січня 2023 року відповідно до Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

За даними Єврокомісії, Україна найбільше торгує саме з ЄС. У 2021 на Євросоюз припадало 39,5% української торгівлі.

Водночас на Україну припадає майже 1,2% від загального обсягу торгівлі ЄС.

Передбачається, що у п’ятницю, 28 квітня, постійні представники країн-членів Європейського Союзу проведуть голосування щодо продовження безмитного ввезення товарів з України.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій. 

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Вікторія Кицюк
    Вікторія Кицюк
    суддя Солом'янського районного суду міста Києва
  • Олег Дзюба
    Олег Дзюба
    суддя Господарського суду Харківської області