Суддя «читав» реп для TikTok прямо в будівлі суду і тепер на нього чекає покарання

18:58, 26 серпня 2023
За два роки суддя опублікував у TikTok 40 відео.
Суддя «читав» реп для TikTok прямо в будівлі суду і тепер на нього чекає покарання
Фото: nyt.com
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У США суддя Вищого суду штату Нью-Джерсі Гері Н. Вілкокс вирішив завести блог у TikTok і захопився модним трендом - він імітував співи під реп-композиції. Такі дії судді стали приводом для дисциплінарного розслідування, повідомляє New Jersey Globe.

Зазначається, що у TikTok Вілкокс підписав себе псевдонімом Sal Tortorella і за два роки опублікував 40 відео.

Увагу комісії з суддівської етики привернули 11 відеороликів, які містять посилання на расизм та секс, також була нецензурна лексика. Частина з них знімалася у приміщенні суду, а сам суддя був одягнений у мантію. Три ролики було знято у кімнаті для нарад. На одному з них суддя у футболці ворушить губами під композицію Jump Ріанни.

У Комісії з суддівської етики дійшли висновку, що, опублікувавши такі відео, суддя Вілкокс «проявив недалекоглядність і продемонстрував неповагу до судової влади та нездатність відповідати високим стандартам поведінки».

Така поведінка підриває довіру громадськості до судової влади та порушує правила кодексу поведінки суддів, наголошується у дисциплінарній скарзі.

Говорячи про свої дії, Вілкокс заявив, що вирішив розважитися і створив аккаунт «з цікавості», використовуючи псевдонім. За словами судді, незважаючи на публічний статус акаунту, він думав, що його пости зможуть дивитися лише схвалені підписники. Через деякий час автор змінив налаштування деяких роликів, зробивши їх доступними для перегляду лише друзями.

Гері Н. Вілкокс також зазначив, що жодних скарг саме від громадян не надходило. Водночас він визнав, що не мав знімати TikTok-відео у будівлі суду та своєму кабінеті. Також він погодився, що певний контент був невідповідним для судді.

Суддя попросив припинити дисциплінарне провадження через відсутність порушення. Рішення має ухвалити Верховний суд штат, але дата слухань ще не призначена.

Раніше ми писали, що суддя з Колумбії з’явилася на онлайн-засідання у білизні та з цигаркою.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Оксана Мирошниченко
    Оксана Мирошниченко
    суддя Голосіївського районного суду міста Києва
  • Оксана Хардіна
    Оксана Хардіна
    суддя Шевченківського районного суду міста Києва
  • Валерій Слободян
    Валерій Слободян
    заступник голови Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області
  • Лариса Опімах
    Лариса Опімах
    суддя Сумського окружного адміністративного суду