Сейм Литви закликав прийняти Україну в НАТО

19:49, 19 вересня 2023
Члени Сейму підтримали резолюцію про підтримку членства України в НАТО.
Сейм Литви закликав прийняти Україну в НАТО
Джерело фото: detector.media
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У вівторок, 19 вересня, Сейм Литви ухвалив резолюцію, яка виражає підтримку членству України в НАТО, і звернувся до країн Альянсу із закликом запросити Україну до організації під час Вашингтонського саміту блоку у 2024 році, – повідомляє LRT.

За резолюцію проголосували 122 члени Сейму, які взяли участь у голосуванні.

«Україна є постачальником безпеки, тому її членство в НАТО зміцнить Альянс, буде набагато ефективнішим і коштуватиме менше, ніж нинішня підтримка України для самооборони», – йдеться у повідомленні.

Голова Комітету Сейму із закордонних справ Жигімантас Павілоніс наголосив, що якщо членство України в НАТО не буде закріплене, існує загроза «поганого миру», що позначиться і на безпеці Литви.

У резолюції наголошується, що членство України в Альянсі підтримується «абсолютною більшістю суспільства», а на саміті НАТО у Вільнюсі заявили, що такий крок буде можливим, «коли союзники домовляться та умови будуть виконані».

Підписуйтесь на наш Тelegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Олександр Яковлєв
    Олександр Яковлєв
    суддя П'ятого апеляційного адміністративного суду