Громадян Молдови, які потрапили під міжнародні санкції, можуть позбавити громадянства

17:29, 13 квітня 2024
Парламент Молдови ухвалив законопроект про позбавлення громадянства за міжнародні санкції.
Громадян Молдови, які потрапили під міжнародні санкції, можуть позбавити громадянства
Джерело фото: ukrinform
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Парламент Молдови ухвалив законопроєкт, який визначає процедуру позбавлення громадянства Молдови осіб, що потрапили під міжнародні санкції. Згідно з повідомленням Newsmaker, у п’ятницю, 12 квітня, було проведено голосування, на якому поправки до закону про застосування міжнародних санкцій підтримали 52 депутати від партії "Дія і солідарність" (PAS).

Згідно з новим законопроєктом, Служба інформації та безпеки матиме можливість розглядати можливість позбавлення громадянства осіб, які підпадають під міжнародні санкції, і, у відповідності до обставин, ініціювати процедуру позбавлення громадянства.

Депутат PAS Василе Гредінару пояснив: " Йдеться про певні дії, які відповідні органи мають застосувати у ситуації, коли можуть застосовуватися положення ст. 23 закону про промадянство Молдови (статтею визначено підстави позбавлення громадянства у виняткових випадках – Ред.). У даному випадку СІБ передає інформацію Агентству держпослуг, яке ініціює процес. А далі є закон про громадянство Молдови, де визначені мотив і процедура [позбавлення громадянства]".

За словами депутата, ця ініціатива спрямована на боротьбу з громадянами, які протидіють інтересам країни та співпрацюють з іноземними державами. "Це злочини, які можуть стати підставою для позбавлення громадянства Молдови. І так, я вважаю, що тих громадян, які працюють проти інтересів Молдови та в інтересах іноземної держави, позбавлення громадянства – це найменше покарання, яке можна запропонувати", - додав він.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Інна Плахтій
    Інна Плахтій
    член Вищої ради правосуддя
  • Віталій Галаган
    Віталій Галаган
    суддя Дніпровського районного суду міста Києва
  • Олена Губська
    Олена Губська
    суддя Верховного Суду у Касаційному адміністративному суді