Біткойн піднявся у ціні після обіцянок Трампа перетворити США на «криптостолицю світу»

11:49, 29 липня 2024
Біткойн досягнув шеститижневого максимуму 29 липня, подорожчавши на 2,6%, і коштував 69 462 долари.
Біткойн піднявся у ціні після обіцянок Трампа  перетворити США на «криптостолицю світу»
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Біткойн злетів у ціні після того, як кандидат у президент Сполучених Штатів Дональд Трамп пообіцяв перетворити США на «криптостолицю світу». Про це повідомляє Bloomberg.

Так, біткойн досягнув шеститижневого максимуму 29 липня, подорожчавши на 2,6%, і коштував 69 462 долари. Менші токени, такі як Ether, Solana і Dogecoin, також зросли.

Зростання відбулося після того, як Трамп пообіцяв зробити США «криптовалютною столицею планети і біткойн-наддержавою», якщо він повернеться в Білий дім після виборів у листопаді.

«Виступ Трампа на біткойн-заході в Нешвіллі закріпив криптовалюту «як ключовий інструмент передвиборчої торгівлі», - зазначив керівник дослідницького відділу Pepperstone Group Кріс Вестон.

Тим часом, очікується, що засідання Федеральної резервної системи США (ФРС), яке відбудеться цього тижня, закладе основу для початку циклу зниження ставок - перспектива, яка підняла настрій на ринках, додає видання.

Ціна біткойна зараз приблизно на $4 400 нижча за рекордну позначку в майже $74 000, досягнуту в березні. Цього року приплив коштів до спеціалізованих американських біржових фондів сприяв зростанню курсу токена.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Наталія Теремецька
    Наталія Теремецька
    суддя Славутицького міського суду Київської області
  • Владлена Усата
    Владлена Усата
    суддя Господарського суду Харківської області