Керівник Центробанку Бангладеш та голова Верховного суду подали у відставку на тлі політичних заворушень

20:27, 10 серпня 2024
Під тиском протестувальників керівник Центрального банку Бангладеш та голова Верховного суду пішли у відставку.
Керівник Центробанку Бангладеш та голова Верховного суду подали у відставку на тлі політичних заворушень
Джерело фото: RFI
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Керівник Центрального банку Бангладеш Абдур Руф Талукдер та голова Верховного суду Обайдул Хасан подали у відставку на тлі політичних заворушень, що охопили країну після усунення уряду Хасіни. Про це повідомляє Bloomberg.

60-річний Талукдер пішов у відставку в п'ятницю, за два роки до завершення терміну своїх повноважень. Він обіймав посаду з липня 2022 року, коли країна стикнулася з серйозними економічними викликами, такими як девальвація валюти та висока інфляція. Талукдер часто ставав об'єктом критики за нездатність вирішити проблеми управління в банківському секторі, що спричинили високий рівень непогашених кредитів.

Ці відставки відбулися на тлі масових протестів, які змусили прем'єр-міністра Хасіну втекти з країни. Раніше цього тижня протестувальники прорвалися до штаб-квартири Банку Бангладеш у Дакці, вимагаючи відставки керівництва. У суботу протестувальники також вимагали відставки всіх суддів Верховного суду.

Лідер студентських протестів Хаснат Абдулла висунув ультиматум Обайдулу Хасану та іншим суддям апеляційного відділення піти у відставку до 13:00 за місцевим часом. Під тиском протестувальників Обайдул Хасан також подав у відставку, що згодом було підтверджено тимчасовим урядом.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Тетяна Кудрявцева
    Тетяна Кудрявцева
    суддя Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська
  • Володимир Погребняк
    Володимир Погребняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Наталія Богацька
    Наталія Богацька
    голова Південно-західного апеляційного господарського суду