Як зберегти тепло в оселі: 5 простих правил

23:27, 12 жовтня 2022
До холодів слід готуватися вже зараз.
Як зберегти тепло в оселі: 5 простих правил
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Більшість українців вже розпочали підготовку до морозів. Багато хто встиг запастися речами, які з комфортом допоможуть пережити різні непередбачувані ситуації. Є кілька простих правил, які допоможуть зекономити опалення та підтримувати тепло у помешканні якомога довше.

Звільніть простір біля батарей

Цей крок дозволить радіаторам рівномірно прогрівати приміщення та віддавати більше тепла у кімнати, а не у стіни. Підніміть штори та тюлі, які перешкоджають проходженню тепла, переставте меблі таким чином, щоб теплі хвилі вільно проходили по кімнаті.

Наклейте фольгу на стіни за радіаторами

У такий спосіб ви зменшите відхід тепла від батарей у стіни, а значить у квартирі чи будинку стане на кілька градусів тепліше. Таку ж функцію виконують тепловідбивні екрани, які продаються у будівельних магазинах.

Постеліть килими на підлогу

У літній час більшість позбувається килимів, адже вони вбирають в себе надто багато пилу. Однак у період холодів килими — це річ, яка має бути. Вони чудово зберігають тепло, а на додаток вам не доведеться ходити по холодній підлозі.

Зверніть увагу на вікна

Через вікна з помешкання виходить майже половина тепла, яке продукують батареї. Тому перед опалювальним сезоном слід подбати про їх герметичність, ліквідувавши всі шпарини. Для цього можна використати скотч, фольгу, монтажну піну або ж спеціальні герметики.

Закривайте міжкімнатні двері

У великій квартирі чи будинку ця проста звичка дійсно дозволить зберегти тепло та уникнути протягів. Привчіть себе закривати двері, які сполучають кімнати помешкання та перевірте їх герметичність. Не зайвим буде утеплити вхідні двері.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Дмитро Татаринов
    Дмитро Татаринов
    суддя Запорізького окружного адміністративного суду
  • Ірина Соломко
    Ірина Соломко
    суддя Чернігівського окружного адміністративного суду