Українці можуть отримати по 2200 грн допомоги від ООН: інструкція та перелік документів

15:57, 12 березня 2023
Кошти можуть отримати ті українці, які раніше не отримували 2200 грн від ООН.
Українці можуть отримати по 2200 грн допомоги від ООН: інструкція та перелік документів
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Українці можуть отримати допомогу від Агентства ООН у справах біженців у розмірі 2200 грн. Про це йдеться на сайті Агентства ООН у справах біженців.

Гроші виплачуються тим, хто постраждав внаслідок воєнних дій. Серед потенційних отримувачів: мешканці Дніпропетровської, Полтавської, Сумської, Одеської, Чернігівської, Запорізької, Харківської, Черкаської, Кіровоградської областей та переселенці.

Кошти можуть отримати ті українці, які раніше не отримували 2200 грн від ООН. Подати заявку можна у регіональному центрі (адреси вказані на сайті організації). Подати можна в одному із центрів (дізнатися адресу можна за телефоном 0800307711).

З собою потрібно мати паспорт, ІПН, номер банківської картки, свідоцтво про народження дитини (якщо є дитина), документ про інвалідність (за наявності). Важливо: фахівці ніколи не питають СVV банківської картки.

Перед тим, як звертатися за допомогою, дізнайтеся про організацію. Також не варто передавати банківські дані незнайомим людям. Звертайтеся безпосередньо до центрів та офісів Агентства ООН в Україні у своїх регіонах і нікому не передавайте особисті банківські дані. Це дозволить уберегтися від шахрайства.

Українські переселенці також мають право на отримання виплат із державного бюджету. На кожного дорослого надають 2 тис. грн. дорослим та 3 тис. грн. на дітей.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Telegram канал Sud.ua
Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном