Рада підтримала компенсацію роботодавцям за працевлаштованих безробітних

20:05, 29 липня 2022
Верховна Рада ухвалила за основу законопроєкт, який передбачає стимулювання роботодавців до працевлаштування безробітних шляхом виплати компенсацій.
Рада підтримала компенсацію роботодавцям за працевлаштованих безробітних
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Верховна Рада ухвалила у першому читанні законопроєкт № 6067 про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо реформування служби зайнятості, соціального страхування на випадок безробіття, сприяння продуктивній зайнятості населення, у тому числі молоді, та впровадження нових активних програм на ринку праці, що передбачає компенсації роботодавцям частини витрат на оплату праці працевлаштованих безробітних. За відповідне рішення проголосували 244 народних депутати.

Вказаним документом пропонується запровадити компенсації роботодавцям частини витрат на оплату праці або єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування за працевлаштування деяких категорій зареєстрованих безробітних, зокрема молоді.

Також передбачається, що роботодавцю компенсуватимуть витрати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування в разі працевлаштування безробітного, який офіційно зареєстрований понад місяць. Разом з тим такий працівник має пропрацювати у роботодавця щонайменше 2 роки, а компенсацію будуть сплачувати протягом року.

При цьому роботодавець не матиме права на компенсації в разі наявності хоча б однієї з умов:

1) наявна заборгованість:

- із сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування;

- із сплати страхових внесків на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування;

- із виплати заробітної плати;

- перед державним (місцевим) бюджетом понад 6 місяців;

2) визнаний у встановленому порядку банкрутом або стосовно нього порушено справу про банкрутство, або перебуває на стадії ліквідації;

3) визнає свою неспроможність своєчасно виконувати зобов’язання перед кредиторами через незадовільний стан фінансово-господарської діяльності.

Як повідомляла «Судово-юридична газета», у Держпраці пояснили, хто має право на допомогу по безробіттю.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Автор: Ярослав Конощук

Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Головне про суд