Чиновники та депутати мають подати е-декларації не пізніше 90 днів після скасування воєнного стану – закон

11:37, 2 серпня 2022
Згідно з законом депутати, міністри та чиновники органів державної влади та місцевого самоврядування зобов’язані подати декларацію протягом дев’яноста календарних днів з дня припинення чи скасування воєнного стану.
Чиновники та депутати мають подати е-декларації не пізніше 90 днів після скасування воєнного стану – закон
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Чиновники мають подати електронну декларацію про доходи та витрати за 2021 рік через 90 днів після закінчення воєнного стану. Це передбачено ухваленим парламентом законопроєктом №7280  про внесення змін до Закону Україні "Про запобігання корупції" щодо особливостей застосування законодавства у сфері запобігання корупції в умовах воєнного стану, який підписав Президент України Володимир Зеленський.

Згідно з документом депутати, міністри та чиновники органів державної влади та місцевого самоврядування зобов’язані подати декларацію протягом дев’яноста календарних днів з дня припинення чи скасування воєнного стану.

В аналогічний термін вказані особи мають повідомити про великі покупки за минулий рік, а також про відкриття валютного рахунку в іноземному банку.

Крім цього, депутати та чиновники мають повідомити про допомогу, яку вони отримали від представників РФ, а також про відкриття рахунку у банку країни-агресора, в разі вчинення таких дій.

Як відомо, згідно з законодавством чиновники, міністри та депутати мають подавати електронні декларації за минулий рік не пізніше 1 червня наступного року, однак у зв’язку з воєнним станом подання документів відтерміновано.

Як повідомляла «Судово-юридична газета», Верховна Рада планує дозволила на час війни призначати держслужбовців та керівників держпідприємств без конкурсу та без е-декларації.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Автор: Ярослав Конощук

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Ігор Фріс
    Ігор Фріс
    член Комітету Верховної Ради України з питань правової політики
  • Ян Бескровний
    Ян Бескровний
    суддя Київського районного суду м. Одеси
  • Любов Токмілова
    Любов Токмілова
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Наталія Савицька
    Наталія Савицька
    суддя Сумського окружного адміністративного суду