Кабмін припинив дію угоди про співпрацю між МВС України та Білорусі

07:14, 12 серпня 2022
Угода передбачала, що МВС України та Білорусі на основі законодавства держав співпрацювали в області боротьби із злочинністю, охорони громадського порядку, виконання кримінальних покарань, розшуку осіб, які пропали безвісти, які ухиляються від сплати аліментів і позовів, встановлення невпізнаних трупів, осіб невідомих хворих і дітей, паспортної і дозвільної систем, забезпечення безпеки дорожнього руху, протипожежної безпеки, розвитку наукових, інформаційних і технічних зв'язків, а також в інших напрямках, що становлять взаємний інтерес.
Кабмін припинив дію угоди про співпрацю між МВС України та Білорусі
Фото: КМУ
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Кабінет Міністрів припинив дію угоди про співпрацю між міністерством внутрішніх справ України та МВС Білорусі. Відповідне рішення закріплено постановою уряду № 884 від 9 серпня.

«У зв’язку з докорінною зміною обставин Кабінет Міністрів України постановляє: Припинити дію Угоди про співробітництво між Міністерством внутрішніх справ України та Міністерством внутрішніх справ Республіки Білорусь, здійснену 6 березня 1992 р. у м. Чернігові», - зазначається у документі.

Міністерству закордонних справ урядовці доручили в установленому порядку повідомити Білоруську сторону про припинення дії зазначеної Угоди з дати отримання такого повідомлення.

Угода передбачала, що МВС України та Білорусі на   основі   законодавства  держав співпрацювали  в  області  боротьби  із  злочинністю, охорони  громадського  порядку,  виконання  кримінальних покарань,  розшуку осіб,  які пропали безвісти,  які  ухиляються  від  сплати аліментів   і   позовів,  встановлення  невпізнаних  трупів,  осіб  невідомих  хворих  і  дітей,  паспортної  і   дозвільної   систем,  забезпечення   безпеки  дорожнього  руху,  протипожежної  безпеки,  розвитку наукових,  інформаційних і технічних зв'язків,  а також в  інших напрямках, що становлять взаємний інтерес.

Як повідомляла «Судово-юридична газета», Кабмін припинив дію угоди з Білоруссю про співпрацю оборонних галузей промисловості. Угода, зокрема, передбачала взаємні поставки необхідних для виробництва, ремонту й обслуговування озброєння і військової техніки матеріалів, напівфабрикатів, комплектуючих виробів і інших матеріальних ресурсів між суб'єктами господарювання, які здійснюються відповідно до узгоджених переліків, що містять списки підприємств постачальників і споживачів, номенклатуру й обсяги продукції, що постачається.

Автор: Ярослав Конощук

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Микола Стефанчук
    Микола Стефанчук
    член Комітету Верховної Ради України з питань правової політики
  • Світлана Бакуліна
    Світлана Бакуліна
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Оксана Бірса
    Оксана Бірса
    голова Дніпровського районного суду міста Києва
  • Оксана Терещенко
    Оксана Терещенко
    суддя Східного апеляційного господарського суду