Рада розблокувала використання коштів дорожнього фонду на будівництво доріг: є умова

07:31, 7 жовтня 2022
Передбачається, що до 50% коштів фонду буде використовуватися на будівництво та реконструкцію міжнародних автомобільних пунктів пропуску з країнами Європейського Союзу.
Рада розблокувала використання коштів дорожнього фонду на будівництво доріг: є умова
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Верховна Рада усунула неузгодженості в ухваленому законопроєкті №7669 про внесення зміни до Закону України “Про Державний бюджет України на 2022 рік” щодо використання коштів державного дорожнього фонду та передбачила використання до 50% коштів дорожнього фонду на будівництво та реконструкцію міжнародних автомобільних пунктів пропуску з країнами Європейського Союзу і, таким чином, дозволила витрачати їх на дороги. За відповідне рішення проголосували 255 народних депутатів.

Згідно з ухваленим рішенням у 2022 році, як виняток з положень статті 24-2 Бюджетного кодексу України, до 50 відсотків коштів державного дорожнього фонду спрямовуються на будівництво та реконструкцію міжнародних автомобільних пунктів пропуску з країнами Європейського Союзу у порядку, визначеному Кабінетом Міністрів України.

Депутати 21 вересня ухвалили закон, яким розблокували використання дорожнього фонду на будівництво доріг у 2022 році, однак додали до нього взаємовиключні поправки.

Як повідомляла «Судово-юридична газета»,  під час розгляду законодавчої ініціативи парламентарі, як свідчить стенограма пленарного засідання,  310 голосами підтримали поправку народного депутата з фракції «Європейська солідарність» Ніни Южаніної, яка передбачає, що кошти державного дорожнього фонду спрямовуються першочергово на забезпечення потреб сектору оборони.

Разом з тим з остаточної редакції не прибрали норму про те, що до 50% грошей фонду буде витрачатися на будівництво та реконструкцію міжнародних автомобільних пунктів пропуску з ЄС та можливість використовувати фонд на будівництво доріг. Після сьогоднішнього рішення ухвалений документ спрямують на підпис голові ВР Руслану Стефанчуку.

Автор: Ярослав Конощук

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Надія Андрусик
    Надія Андрусик
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Ярослав Василенко
    Ярослав Василенко
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Валентин Сердюк
    Валентин Сердюк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді
  • Ігор Бахаєв
    Ігор Бахаєв
    суддя Мелітопольського міськрайонного суду Запорізької області