Рада заблокувала використання коштів дорожнього фонду на будівництво доріг

10:16, 27 вересня 2022
Депутати ухвалили взаємовиключні поправки до закону, яким знімалася заборона на фінансування дорожнього будівництва за державні кошти.
Рада заблокувала використання коштів дорожнього фонду на будівництво доріг
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Верховна Рада заблокувала використання коштів дорожнього фонду на будівництво доріг. Це  випливає з тексту законопроєкту №7669 про внесення зміни до Закону України “Про Державний бюджет України на 2022 рік” щодо використання коштів державного дорожнього фонду.

Під час розгляду законодавчої ініціативи парламентарі, як свідчить стенограма пленарного засідання,  310 голосами підтримали поправку народного депутата з фракції «Європейська солідарність» Ніни Южаніної, яка передбачає, що кошти державного дорожнього фонду спрямовуються першочергово на забезпечення потреб сектору оборони.

Разом з тим з остаточної редакції не прибрали норму про те, що до 50% грошей фонду буде витрачатися на будівництво та реконструкцію міжнародних автомобільних пунктів пропуску з ЄС та можливість використовувати фонд на будівництво доріг.

Виходом з цієї колізії, швидше за все, стане голосування депутатів за усунення неузгодженостей в ухваленій законодавчій ініціативі найближчим часом.

Як повідомляла «Судово-юридична газета», Верховна Рада ухвалила закон, яким збільшила резервний фонд бюджету на 2 мільярди гривень. Цим же документом мало б бути розблоковано будівництво доріг за рахунок бюджету, однак цього наразі не відбулося.

Автор: Ярослав Конощук

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Надія Андрусик
    Надія Андрусик
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Ярослав Василенко
    Ярослав Василенко
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Валентин Сердюк
    Валентин Сердюк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді
  • Ігор Бахаєв
    Ігор Бахаєв
    суддя Мелітопольського міськрайонного суду Запорізької області