Кабмін збільшив держпідтримку театрів та цирків

12:02, 3 листопада 2022
Згідно з рішенням уряду у поточному році збільшено обсяги державної підтримки театрів та цирків, які перебувають у державній власності.
Кабмін збільшив держпідтримку театрів та цирків
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Кабінет Міністрів збільшив державну підтримку театрів, які перебувають у державній власності, на 2022 рік. Відповідне рішення закріплено постановою уряду №1230 від 1 листопада.

Вказаним документом доповнено порядок використання коштів,  передбачених у державному бюджеті Міністерству культури  та інформаційної політики за деякими програмами та передбачено, що у 2022 році обсяг фінансової підтримки, що надається для покриття поточних витрат, не забезпечених власними доходами, не повинен перевищувати для:

1) національних та державних циркових підприємств, які мають будівлі (споруди, приміщення) для публічного показу творів циркового мистецтва - 80 відсотків фактичного обсягу валового доходу, одержаного за підсумками року;

2) державних циркових підприємств, які створюють та здійснюють прокат циркових програм, атракціонів та номерів, займаються організацією, проведенням гастролей артистів циркового мистецтва - 80 відсотків фактичного обсягу валового доходу, одержаного за підсумками року;

3) національних театрів і концертних організацій, які мають будівлі (споруди, приміщення) для публічного показу творів театрального та музичного мистецтва - 95 відсотків фактичного обсягу валового доходу, одержаного за підсумками року;

4) національних художніх колективів і концертних організацій, які мають будівлі (споруди, приміщення) для публічного показу і виконання творів музичного мистецтва, що є пам’ятками архітектури державного значення, надають приміщення релігійним громадам для забезпечення їх діяльності - 98,5 відсотка фактичного обсягу валового доходу, одержаного за підсумками року;

5) дирекції національних художніх колективів і концертних організацій, яка має будівлі (споруди, приміщення) для створення сприятливих умов для функціонування та розвитку творчих процесів провідних мистецьких колективів - 89 відсотків фактичного обсягу валового доходу, одержаного за підсумками року;

6) національних художніх колективів і концертних організацій, які не мають будівель (споруд, приміщень) для публічного показу і виконання творів музичного мистецтва, згідно з додатком 3 - 98,5 відсотка фактичного обсягу валового доходу, одержаного за підсумками року.

Згідно з додатком, до постанови на державну підтримку можуть розраховувати столичний оперний театр, одеська опера, театр Франка, Національна опера, Національний цирк. Повний перелік театрів та цирків, які отримують держпідтримку, - у додатку.

Для порівняння, чинна редакція порядка передбачає обсяг підтримки для цирків, які мають будівлі, - 55 відсотків фактичного обсягу валового доходу, одержаного за підсумками року, театрів - 87%.

Як повідомляла «Судово-юридична газета», бюджетний комітет рекомендує депутатам схвалити у другому читанні та в цілому проєкт бюджету на 2023 рік. Пропонується, зокрема, збільшити у порівнянні з редакцією першого читання фінансування політичних партій, антикорупційних органів та телеканалу «Рада».

Автор: Ярослав Конощук

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Борис Продан
    Борис Продан
    суддя Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області
  • Дмитро Шмигельський
    Дмитро Шмигельський
    суддя Деснянського районного суду міста Києва