Комітет рекомендує Раді схвалити в цілому проєкт держбюджету 2023: хто отримає додаткове фінансування

10:30, 3 листопада 2022
Пропонується збільшити у порівнянні з редакцією першого читання фінансування політичних партій, антикорупційних органів та телеканалу «Рада».
Комітет рекомендує Раді схвалити в цілому проєкт держбюджету 2023: хто отримає додаткове фінансування
Фото: mfu.if.ua
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Бюджетний комітет Верховної Ради рекомендує депутатам схвалити у другому читанні та в цілому проєкт бюджету на 2023 рік.

У порівнянні з редакцією першого читання парламентарі запропонували збільшити видатки на фінансування політичних партій на 519,4 мільйона гривень.  Додаткові 120 мільйонів державних коштів можуть отримати телеканал «Рада» та парламентська  газета «Голос України» +120 млн грн.

Ймовірно, збільшиться фінансування і антикорупційних органів. Зокрема,  фінансування Спеціалізованої антикорупційної прокуратури зросте на 62,76 млн грн, а Національного антикорупційного бюро - на 16,4 млн грн.

Зростуть видатки і на приватизаційні заходи. Члени бюджетного комітету запропонували додатково виділити на ці цілі 38,5 млн грн.

Крім цього, депутати планують збільшити видатки на розвиток фізкультури та спорту на 10 млн грн.

Додатковий бонус з бюджету отримає і Секретаріат Уповноваженого Верховної Ради з питань прав людини - +116 мільйонів гривень.

Як повідомляла «Судово-юридична газета», заступник голови комітету з питань економічного розвитку Роксолана Підласа прогнозує, що проєкт бюджету на 2023 рік буде ухвалено до 10 листопада.

Автор: Ярослав Конощук

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Катерина Широка
    Катерина Широка
    суддя Вищого антикорупційного суду