У «Слузі народу» розповіли, коли Рада схвалить проєкт бюджету на 2023 рік

07:25, 28 жовтня 2022
Державний бюджет у другому читанні та в цілому буде ухвалено до 10 листопада. Наразі головний фінансовий документ країни доопрацьовує міністерство фінансів.
У «Слузі народу» розповіли, коли Рада схвалить проєкт бюджету на 2023 рік
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Державний бюджет у другому читанні та в цілому буде ухвалено до 10 листопада. Про це заявила заступник голови комітету Верховної Ради з питань економічного розвитку Роксолана Підласа.

За її словами, наразі головний фінансовий документ країни доопрацьовує міністерство фінансів. Говорячи про проєкт кошторису на наступний рік, Підласа зауважила, що дефіцит бюджету наступного року безпрецедентно високий - 38 млрд дол.

«Це означає, що 3-3,5 млрд дол. кожного місяця нам як державі потрібно буде отримувати із зовнішніх джерел. Їх очікуємо від наших партнерів - США, ЄС, а також міжнародних кредитних фінансових організацій - МВФ, Світового банку», - зауважила депутат.

Вона уточнила, що ухвалення бюджету було перенесено на початок листопада саме тому, що перемовини з МВФ досі тривають.

«Для планування бюджету потрібно розуміти, чи буде нова програма з МВФ, скільки коштів Фонд надасть у 2023 році, щоб ми могли це закласти до проєкту державного бюджету. У нас уже є дані, що Євросоюз працює над тим, щоби щомісяця виділяти нам по 1,5 млрд євро, також США говорили про те, що покриються половину потреби України у фінансах», - пояснила Роксолана Підласа, додавши, що наразі Україна чекає офіційного підтвердження цих обіцянок.

Як повідомляла «Судово-юридична газета», Верховна Рада ухвалила у першому читанні проєкт бюджету 2023. Він передбачає замороження мінімальної зарплати та прожиткового мінімуму. Курс гривні до долара за оптимістичного сценарію становитиме 42 грн/дол. Половину всього Держбюджету у 2023 році - 1,13 трильйона грн — буде спрямовано на сектор безпеки й оборони.

Автор Ярослав Конощук

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Ігор Фріс
    Ігор Фріс
    член Комітету Верховної Ради України з питань правової політики
  • Ян Бескровний
    Ян Бескровний
    суддя Київського районного суду м. Одеси
  • Любов Токмілова
    Любов Токмілова
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Наталія Савицька
    Наталія Савицька
    суддя Сумського окружного адміністративного суду