СБУ реєструватиме авто, які належать спецслужбі – Рада ухвалила закон

07:50, 18 листопада 2022
Верховна Рада ухвалила закон, який передбачає, що авто, які належать СБУ, реєструватиме уповноважений підрозділ Центрального управління Служби безпеки України.
СБУ реєструватиме авто, які належать спецслужбі – Рада ухвалила закон
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Верховна Рада ухвалила у першому читанні та в цілому  законопроєкт №8040 про внесення змін до Закону України "Про дорожній рух", який передбачає запровадження відомчої реєстрації автомобілів Служби безпеки України. За відповідне рішення проголосували 268 народних депутатів.

Ухваленим законом внесено зміни до статті 34 Закону «Про дорожній рух» та доповнено перелік органів влади, які мають право на відомчу реєстрацію та облік авто Службою безпеки України.

Передбачається, що реєстрацію та облік транспортних засобів, які належать Службі безпеки України, здійснюватиме уповноважений підрозділ Центрального управління Служби безпеки України.

Як зазначається у пояснювальній записці, ухвалення законопроєкту «суттєво підвищить оперативність вирішення питань щодо закріплення та перезакріплення транспортних засобів за підрозділами та органами Служби безпеки України в інтересах здійснення заходів із захисту державного суверенітету, конституційного ладу, територіальної цілісності від розвідувально-підривної діяльності іноземних спеціальних служб, посягань з боку окремих організацій, груп та осіб, особливо в період збройної агресії російської федерації проти України».

Як повідомляла «Судово-юридична газета», СБУ виявила списки агентів ФСБ, які співпрацювали з ворогом під час окупації Херсону.

Автор: Ярослав Конощук

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Ігор Фріс
    Ігор Фріс
    член Комітету Верховної Ради України з питань правової політики
  • Ян Бескровний
    Ян Бескровний
    суддя Київського районного суду м. Одеси
  • Любов Токмілова
    Любов Токмілова
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Наталія Савицька
    Наталія Савицька
    суддя Сумського окружного адміністративного суду