Зеленський підписав закон про розширення переліку інформації, яку мають подавати роботодавці до Пенсійного фонду

08:38, 24 листопада 2022
До Реєстру застрахованих осіб тепер слід вносити інформацію про складання працівником присяги та профілактичі медогляди.
Зеленський підписав закон про розширення переліку інформації, яку мають подавати роботодавці до Пенсійного фонду
Джерело фото: istockphoto.com
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Президент України Володимир Зеленський підписав ухвалений парламентом законопроєкт №7433 про внесення змін до Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» та деяких інших законів України, щодо захисту прав фізичних осіб під час воєнного стану та спрощення обліку робочих місць для осіб з інвалідністю, яким пропонується розширити перелік інформації, яку необхідно подавати роботодавцям до реєстру застрахованих осіб, який веде Пенсійний фонд.

Законопроєктом пропонується доповнити статтю 20 вказаного закону новим реченням такого змісту: "Якщо особа зобов’язана проходити профілактичний медичний огляд, до реєстру застрахованих осіб вноситься інформація про обов’язковість проходження особою такого огляду".

Також до реєстру та облікової картки працівника тепер слід вносити інформацію про складення ним присяги.

Змінами до частини шостої статті 20 вказаного закону передбачено, що заявою застрахованої особи можуть бути внесені зміни до відомостей  у Реєстрі застрахованих осіб щодо переведення на іншу роботу (посаду), звільнення, поновлення на роботі, призупинення/поновлення дії трудового договору, а також про присвоєння, зміну або позбавлення рангу, розряду, класу, звання, категорії, складення присяги, належності або неналежності осіб, які працюють, у тому числі підприємців, або забезпечують себе роботою самостійно, до професійних спілок та/або до осіб, які підлягають обов’язковим медичним оглядам.

Як повідомляла “Судово-юридична газета”, Президент України Володимир Зеленський підписав закон, який стосується обчислення страхового стажу та отримання пенсійних виплат.

Автор: Ярослав Конощук

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

 

Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Telegram канал Sud.ua
Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Сергій Дячук
    Сергій Дячук
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Юлія Черняк
    Юлія Черняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді