Третьякова хоче на час війни розширити перелік підстав для відмови у наданні відпустки працівнику

14:03, 29 грудня 2022
У Верховній Раді зареєстровано законопроєкт, яким пропонується розширити перелік підстав для відмови працівникам у наданні відпустки на час воєнного стану.
Третьякова хоче на час війни розширити перелік підстав для відмови у наданні відпустки працівнику
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Група народних депутатів з фракції “Слуга народу” серед яких голова комітету з питань соціальної політики Галина Третьякова зареєстрували у Верховній Раді законопроєкт №8313 про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо впорядкування надання та використання відпусток, а також інших питань, яким, серед іншого пропонується розширити перелік підстав для відмови працівнику у наданні щорічної відпустки під час воєнного стану.

Законопроєктом пропонується внести зміни до закону “Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану” та встановити, що: “У період дії воєнного стану роботодавець може відмовити працівнику у наданні будь-якого виду відпусток (крім відпустки у зв’язку вагітністю та пологами та відпустки для догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку), якщо такий працівник залучений до виконання робіт на об’єктах критичної інфраструктури, до виконання робіт, виробництва товарів оборонного призначення або до виконання мобілізаційного завдання (замовлення)”.

Для порівняння чинна норма передбачає потенційну заборону на відпустки на час воєнного стану лише для осіб, які залучені до виконання робіт на об’єктах критичної інфраструктури.

Крім цього передбачається, що тривалість щорічних додаткових відпусток, умови та порядок їх надання встановлюються нормативно- правовими актами України, а також трудовим та/або колективним договором.

Як повідомляла “Судово-юридична газета”, Верховна Рада схвалила законопроєкт авторства голови комітету з питань соціальної політики Галини Третьякової, яким обмежується низка трудових прав українців на час воєнного стану.

Автор Ярослав Конощук

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Інна Плахтій
    Інна Плахтій
    член Вищої ради правосуддя
  • Віталій Галаган
    Віталій Галаган
    суддя Дніпровського районного суду міста Києва
  • Олена Губська
    Олена Губська
    суддя Верховного Суду у Касаційному адміністративному суді