Військовозобов’язані мають стати на військовий облік з 16 років – рішення уряду

14:08, 3 січня 2023
Урядовці ухвалили рішення, яке передбачає, що військовозобов’язані мають стати на військовий облік  у рік досягнення ними 17 річного віку. До цього вони мали стати на облік з 17 років.
Військовозобов’язані мають стати на військовий облік з 16 років – рішення уряду
Фото: acmc.ua
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Кабінет міністрів уточнив вік, коли військовозобов’язані повинні стати на військовий облік. Про це йдеться у постанові уряду №1487 від 30 грудня.

Згідно з документом, взяттю на персонально-первинний та персональний військовий облік в державних органах, органах місцевого самоврядування, на підприємствах, в установах та організаціях підлягають громадяни України з числа:

призовників у віці від 16 (у рік досягнення 17-річного віку)  до 27 років(Наразі з 17 років);

військовозобов’язаних та резервістів, які не досягли граничного віку перебування у запасі, у тому числі жінок, які мають медичну або фармацевтичну спеціальність, а також за власним бажанням жінок, які мають спеціальність та/або професію, споріднену з відповідною військово-обліковою спеціальністю, перелік яких затверджений Міноборони.

Взяття громадян на персонально-первинний та персональний військовий облік, а також їх виключення з такого обліку здійснюється лише після взяття (зняття, виключення) зазначених громадян на військовий облік (з військового обліку) у відповідних районних (міських) територіальних центрах комплектування та соціальної підтримки, органах СБУ, підрозділах Служби зовнішньої розвідки.

Взяття громадян, які прибули з тимчасово окупованих територій України, на персонально-первинний та персональний військовий облік здійснюється після взяття таких осіб на облік внутрішньо переміщених осіб та на військовий облік у районних (міських) територіальних центрах комплектування та соціальної підтримки.

Як повідомляла «Судово-юридична газета», Кабмін затвердив постанову щодо військового обліку жінок-медиків: у них буде 7 днів після отримання посвідчення на прибуття до військомату.

Автор Ярослав Конощук

 Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Олена Смірнова
    Олена Смірнова
    суддя Господарського суду Харківської області
  • Олеся Алтухова
    Олеся Алтухова
    суддя Лубенського міськрайонного суду Полтавської області