Кабмін зобов’язав збільшити кількість автобусів, пристосованих для перевезення осіб з інвалідністю до 70%

12:55, 19 січня 2023
Урядовці ухвалили постанову, яка передбачає, що організатори конкурсів на міські автобусні маршрути зобов’язані вимагати від претендентів наявності з 2025 року 70% автобусів, які пристосовані для перевезення осіб з інвалідністю.
Кабмін зобов’язав збільшити кількість автобусів, пристосованих для перевезення осіб з інвалідністю до 70%
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Кабінет міністрів зобов’язав передбачати в умовах конкурсу на міські маршрути загального користування(автобуси, маршрутки) збільшення частки автобусів, які пристосовані для перевезення осіб з інвалідністю до 70% до 2025 року. Відповідне рішення закріплене постановою уряду №27 від 3 січня.

Згідно з документом організатор(КМДА на маршруті Київ-аеропорт “Бориспіль” або виконавчий орган відповідної міської ради) встановлює вимогу щодо забезпечення роботи на об’єкті конкурсу, який включає міські та приміські маршрути загального користування, транспортних засобів, пристосованих для перевезення осіб з інвалідністю та  інших маломобільних груп населення, в кількості до 50 відсотків загальної кількості автобусів на міських автобусних маршрутах загального користування (починаючи з 2025 року — до 70 відсотків) та до 20 відсотків — на приміських.

Цим же документом урядовці заборонили перевозити пасажирів в автобусах, які переобладнані з вантажного транспорту.

Як повідомляла “Судово-юридична газета”, у Києві петиція, яка передбачає надання можливості безготівкову оплати проїзду в маршрутках зібрала необхідні 6 тисяч підписів. Однак у відповіді КМДА зазначила, що перемовини про підключення маршрутників до автоматизованої системи оплати проїзду тривають.

Автор: Ярослав Конощук

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Олег Проскурняк
    Олег Проскурняк
    голова Господарського суду Чернівецької області
  • Ольга Черниш
    Ольга Черниш
    суддя Кіровоградського окружного адміністративного суду