Вищий антикорупційний суд продовжив судити нардепа Юрія Камельчука

12:17, 20 лютого 2023
Вищий антикорупційний суд дослідив окремі докази у справі щодо недекларування орендованої квартири нардепом Юрієм Камельчуком та продовжить розгляд справи у середу 22 лютого.
Вищий антикорупційний суд продовжив судити нардепа Юрія Камельчука
Фото: zaxid.net
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Вищий антикорупційний суд продовжив розгляд справи за обвинуваченням у недекларуванні орендованої квартири народного депутата Юрія Камельчука та дослідивши окремі докази переніс її розгляд на   22 лютого 15.00

«Враховуючи що у колегії суддів є інші справи, а у обвинуваченого засідання комітету, на сьогодні судове засідання закінчено», - повідомила головуюча суддя

На засідання прийшов сам народний депутат Юрій Камельчук. Під час нього було продовжено дослідження доказів у справі

Зокрема прокурор зачитав довідку від Апарату Верховної Ради, з якої випливає, що Камельчук отримав компенсації за винаймання житла понад 237 тисяч гривень.

Обвинувач також зауважив, що Камельчук не зазначив у декларації сам факт оренди ним житла. При цьому на запитання судді, чи був би склад кримінального правопорушення, якби Камельчук вказав у декларації сам факт оренди квартири, прокурор зазначив, що не можна однозначно сказати

У свою чергу захисник Камельчука зауважив, що його клієнт цікавився у Нацагенстві з питань запобігання корупції стосовно того чи потрібно йому декларувати квартиру і, за даними адвоката в цьому не було потреби.

«Пан Юрій отримав відповідь від НАЗК, що жодного умислу приховати дані не було…Подав декларацію за 2020 рік і жодних питань не було….НАЗК не зоорієнтувало декларанта, а почекало рік і сказали, що квартира підлягала декларування», - зауважив захисник

Ще одним аргументом на користь невинуватості Камельчука, захист та сам депутат навели користування житлом лише протягом півроку(згідно з роз’ясненням Нацагентства запобігання корупції відомості про об’єкт декларування у зазначених деклараціях вказуються, якщо суб’єкт декларування та/або член його сім’ї володіли або користувалися таким об’єктом упродовж не менше 183 днів протягом звітного року послідовно або сукупно). На запитання суддів, щодо місця проживання, Камельчук зазначив, що перебував в іншій квартирі у Червонограді.

Також суд викликав на одне з наступних засідань експерта, що проводив оцінку квартири, яку орендував Камельчук, оскільки у захисників депутата виникли питання до висновку, а прокурор не заперечував проти допиту.

Врешті-решт суд, зокрема на прохання депутата Камельчука переніс розгляд справи на 22 лютого на 15.00

Як повідомляла «Судово-юридична газета», 16 лютого Вищий антикорупційний суд продовжив дослідження доказів у справі за обвинуваченням народного депутата Юрія Камельчука у недекларуванні квартири.

Автор Ярослав Конощук

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій. 

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Ігор Фріс
    Ігор Фріс
    член Комітету Верховної Ради України з питань правової політики
  • Ян Бескровний
    Ян Бескровний
    суддя Київського районного суду м. Одеси
  • Любов Токмілова
    Любов Токмілова
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Наталія Савицька
    Наталія Савицька
    суддя Сумського окружного адміністративного суду