Депутати мають намір законодавчо заборонити вчителям та лікарям держлікарень брати участь у передвиборчій агітації у робочий час

12:01, 17 березня 2023
Комітет Верховної Ради з питань державної влади, місцевого самоврядування та регоінального розвитку підтримав законопроєкт, яким пропонується законодавчо заборонити працівникам підприємств, організацій, установ державної та комунальної форми власності, які надають будь-які послуги громадянам брати участь в агітації.
Депутати мають намір законодавчо заборонити вчителям та лікарям держлікарень брати участь у передвиборчій агітації у робочий час
Фото: prostir.ua
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Комітет Верховної Ради з питань державної влади, місцевого самоврядування та регіонального розвитку рекомендує депутатам ухвалити у першому читанні законопроєкт №8310 про внесення змін до Виборчого кодексу України щодо вдосконалення регулювання інформаційного забезпечення виборів та здійснення передвиборної агітації, яким пропонується заборонити брати участь у передвиборчій агітації працівникам державних та комунальних підприємств під час виконання обов’язків.

Законопроєктом пропонується внести зміни до статті 57 Виборчого кодексу та законодавчо заборонити працівникам підприємств, організацій, установ державної та комунальної форми власності, які надають будь-які послуги громадянам (адміністративні, медичні, освітні, фінансово- банківські, транспортні, концертно-розважальні, побутового обслуговування, торгівлі товарами та інші), під час виконання ними своїх посадових чи службових обов’язків брати участь у передвиборчій агітації. Тобто пропонується заборонити брати участь в агітації лікарям державних чи комунальних лікарень та вчителям брати участь в агітації під час роботи.

Також пропонується уточнити законодавчу заборону на участь у передвиборчій агітації представникам органів державної влади, місцевого самоврядування, судів. Зазначається, що органам державної влади, органам влади Автономної Республіки Крим та органам місцевого самоврядування, правоохоронним органам і судам, їх посадовим і службовим особам забороняється брати участь у передвиборчій агітації (окрім випадків, якщо така особа є кандидатом на відповідних виборах і здійснює агітацію у святкові та неробочі дні або перебуваючи у відпустці).

Як повідомляла «Судово-юридична газета»,  у Верховній Раді зареєстрували законопроєкт, яким пропонується зобов’язати медіа оприлюднити розцінки вартості передвиборчої агітації.

Автор Ярослав Конощук

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

 

 

Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Микола Стефанчук
    Микола Стефанчук
    член Комітету Верховної Ради України з питань правової політики
  • Світлана Бакуліна
    Світлана Бакуліна
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Оксана Бірса
    Оксана Бірса
    голова Дніпровського районного суду міста Києва
  • Оксана Терещенко
    Оксана Терещенко
    суддя Східного апеляційного господарського суду