В Україні заборонять арешт майна, яке буде приватизовуватися

08:00, 3 травня 2023
Верховна Рада ухвалила у першому читанні законопроєкт яким пропонується заборонити арешт майна стосовно якого ухвалено рішення про приватизацію.
В Україні заборонять арешт майна, яке буде приватизовуватися
Джерело фото: depositphotos.com
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Верховна Рада ухвалила у першому читанні законопроєкт №4573 про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення та Кримінального процесуального кодексу України стосовно удосконалення державної політики управління об’єктами державної і комунальної власності, яким пропонується заборонити арешт майна, яке буде приватизовуватися. За відповідне рішення проголосували 243 народних депутати.

Законопроєктом пропонується внести зміни до статті 173 Кримінального кодексу та заборонити арешт майна (в тому числі майнових прав або інших активів), щодо якого прийнято рішення про приватизацію на конкурентних засадах у формі електронних аукціонів у встановленому законом порядку.

Крім цього передбачається запровадження штрафу за несвоєчасне подання інформація про державні чи комунальні підприємства, які підлягають приватизації або можуть бути передані в оренду, зокрема про об’єкти, які не використовуються державними та комунальними підприємствами, але можуть бути передані в оренду чи пропонуватися для приватизації у розмірі від 250 до 300 неоподаткованих мінімумів доходів громадян.

В разі ухвалення закон стягнення за правопорушення буде накладатися на балансоутримувача державного чи комунального майна.

Як повідомляла «Судово-юридична газета», до державного бюджету надійшов перший мільярд гривень від приватизації.

Автор: Ярослав Конощук

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій. 

 

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Ігор Фріс
    Ігор Фріс
    член Комітету Верховної Ради України з питань правової політики
  • Ян Бескровний
    Ян Бескровний
    суддя Київського районного суду м. Одеси
  • Любов Токмілова
    Любов Токмілова
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Наталія Савицька
    Наталія Савицька
    суддя Сумського окружного адміністративного суду