ВАКС продовжив на 2 місяці заборону ексміністру Пивоварському на виїзд за межі Києва та області

13:02, 15 травня 2023
Вищий антикорупційний суд частково задовольнив клопотання Спеціалізованої антикорупційної прокуратури та продовжив на 2 місяці дію обов’язків, покладених на колишнього міністра інфраструктури Андрія Пивоварського.
ВАКС продовжив на 2 місяці заборону ексміністру Пивоварському на виїзд за межі Києва та області
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Вищий антикорупційний суд  продовжив на 2 місяці дію обов’язків покладених на ексміністра інфраструктури Андрія Пивоварського.

«Клопотання прокурора Пономаренко про продовження дію обов’язків, покладених на (Пивоварського) задовольнити частково. Продовжити на 2 місяці дію обов’язків покладених на Пивоварського Андрія Миколайовича. Повідомляти суд та прокурора про виїзд за межі Києва та області», - оголосив рішення слідчий суддя Володимир Воронько

Крім цього Пивоварському заборонено спілкуватися зі свідками  у кримінальному провадженні.

«Строк дії обов’язків визначити до 15.07.2023 року та в межах строку досудового розслідування, - додав слідчий суддя.

Під час судового засідання захисники колишнього міністра зауважили, що протягом 2 останніх місяців сторона обвинувачення не надала жодних нових доказів у кримінальному провадженні та додали, що наказ, який, за версією обвинувачення призвів до збитків залишається чинним.

У свою чергу прокурор Віталій Пономаренко наголосив, що «наразі недостатньо доказів для закриття кримінального провадження» і додав, що ризики ухилення від правосуддя Пивоварського залишаються. За його словами Пивоварський кілька разів їздив за межі України. Зі свого боку ексміністр зазначив, що про поїздки своєчасно попереджав прокуратуру та суд.

Як повідомляла «Судово-юридична газета», за даними слідства, 2015 року Пивоварський разом зі своїм заступником, який також був головою Тарифної ради Мінінфраструктури, видав наказ, що дозволяв приватним компаніям стягувати половину ставки корабельного збору із суден у морському порту «Південний».

Згідно з наказом Пивоварського, держпідприємству призначалася тільки частина коштів, а інша — стягувалася приватними компаніями. Унаслідок цього лише впродовж 2017-2021 років держава зазнала понад 40 млн доларів збитків, що підтверджують відповідні висновки експертиз.

Автор: Ярослав Конощук 

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Ігор Фріс
    Ігор Фріс
    член Комітету Верховної Ради України з питань правової політики
  • Ян Бескровний
    Ян Бескровний
    суддя Київського районного суду м. Одеси
  • Любов Токмілова
    Любов Токмілова
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Наталія Савицька
    Наталія Савицька
    суддя Сумського окружного адміністративного суду