Офіс Генпрокурора відмовився повідомляти прізвище депутатки, підозрюваної у недекларуванні майна на майже 2 мільйони гривень

12:46, 31 травня 2023
Правоохоронці вважають, що офіційне оприлюднення прізвища підозрюваної у недекларуванні депутатки зашкодить інтересам досудового розслідування.
Офіс Генпрокурора відмовився повідомляти прізвище депутатки, підозрюваної у недекларуванні майна на майже 2 мільйони гривень
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Офіс Генерального прокурора відмовився офіційно повідомити прізвище депутатки якій 19 травня було вручено повідомлено про підозру у недекларуванні. Про це йдеться у відповіді на запит «Судово-юридичної газети» за підписом начальника відділу розгляду запитів на публічну інформацію Андрія Сьомича.

В Офісі Генпрокурора не заперечили сам факт повідомлення про підозру, однак зазначили, що «запитувана інформація  є відомостями досудового розслідування та відповідно до вимог ст. 222 Кримінального процесуального кодексу України та ст. 6, 8 Закону України «Про доступ до публічної  іформації є інформацією з обмеженим доступом та не підлягає оприлюдненню, оскільки її розголошення на даний час може зашкодити інтересам розслідування».

19 травня Національне антикорупційне бюро України і Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомили про підозру чинній народній депутатці України у внесенні недостовірних відомостей до е-декларації за 2020 рік.

За даними слідства, депутатка не задекларувала розташований на належній їй ділянці об’єкт нерухомості – недобудований будинок площею понад 167 кв. м під Києвом. Землю вона набула у власність у 2020 році, і про розташовану на ній недобудову в договорі купівлі-продажу, як виявилось, згадки не було.

На підставі висновку НАЗК восени 2021 року НАБУ і САП почали розслідування. Вони здобули достатньо доказів того, що на момент придбання земельної ділянки будинок на ній вже був зведений, відтак, 19 травня депутатці повідомили про підозру за ст. ч. 1 ст. 366-2 Кримінального кодексу України (внесення недостовірних відомостей до е-декларації, які відрізняються від достовірних на суму від 500 до 2 000 прожиткових мінімумів для працездатних осіб).

Загальна сума незадекларованого майна, за версією слідства становить 1,8 мільйона гривень

У САП і НАБУ не називають прізвища підозрюваної, однак за даними ЗМІ, йдеться про голову підкомітету з питань спорту вищих досягнень та спортивної діяльності Комітету Верховної Ради України з питань молоді і спорту, народну депутатку від «Слуг народу» Ольгу Саладуху.

Автор: Ярослав Конощук

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України