Рада законодавчо заборонила призначати керівниками держпідприємств підсанкційних осіб

18:58, 3 червня 2023
Депутати ухвалили закон та заборонили призначити керівником чи членом наглядової ради державного підприємства особу, стосовно якої запроваджено санкції.
Рада законодавчо заборонила призначати керівниками держпідприємств підсанкційних осіб
Фото: ВРУ
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Верховна Рада заборонила призначати керівником чи членом наглядової ради держпідприємства громадянина РФ чи підсанкційну особу. Це передбачено ухваленим парламентом у другому читанні та в цілому законопроєктом №8250 про внесення змін до Закону України "Про Фонд державного майна України" щодо оптимізації структури Фонду державного майна України, який підтримав 231 народний депутат. 

Ухваленим законом доповнено частину четверту статті 11-2 закону «Про управління об'єктами державної власності» новими абзацами такого змісту: «Керівником або членом наглядової ради державного унітарного підприємства, господарського товариства, у статутному капіталі якого більше 50 відсотків акцій (часток) належать державі, не може бути: фізична особа - громадянин та/або резидент держави, визнаної Верховною Радою України державою-агресором; фізична особа, стосовно якої застосовано спеціальні економічні та інші обмежувальні заходи (санкції) відповідно до закону України "Про санкції", а також пов’язана з нею особа».

Отже, в разі схвалення законопроєкту, буде законодавчо закріплено заборону призначати керівниками держпідприємств, зокрема підсанкційних осіб.

Як повідомляла «Судово-юридична газета», Верховна Рада схвалила закон, який передбачає заборону громадянам РФ очолювати банки.

Автор: Ярослав Конощук

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Telegram канал Sud.ua
Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Сергій Дячук
    Сергій Дячук
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Юлія Черняк
    Юлія Черняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді