Мінекономіки пропонує заборонити доступ неповнолітніх на сайти виробників електронних сигарет

11:45, 5 червня 2023
Міністерство економіки розробило проєкт постанови, яким пропонується заборонити доступ на сайти виробників електронних сигарет неповнолітніх осіб.
Мінекономіки пропонує заборонити доступ неповнолітніх на сайти виробників електронних сигарет
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Міністерство економіки розробило проєкт постанови Кабміну «Про затвердження Порядку попередньої ідентифікації віку користувачів вебсайтів виробників, імпортерів пристроїв для споживання тютюнових виробів без їх згоряння та/або електронних сигарет», яким пропонується заборонити доступ неповнолітніх на сайти виробників електронних сигарет.

Зазначеним документом пропонується встановити, що користувач може потрапити на сайт виробника чи імпортера електронних сигарет лише після проведення індентифікації, «яка однозначно дасть змогу встановити особу та її вік».

Передбачається, що ідентифікація може відбуватися за допомогою: порталу Дія; технології розпізнавання обличчя, коли  користувач на вебсайті виробника, імпортера через відповідний модуль демонструє обличчя та документ, що посвідчує особу.

Також ідентифікація може відбуватися з залученням оператора чи за допомогою коду. У першому випадку користувач на вебсайті виробника, імпортера через відповідний модуль в режимі реального часу демонструє обличчя та документ, що посвідчує особу, а оператор проводить віддалену ідентифікацію користувача та перевіряє його вік.

У випадку ідентифікації за допомогою коду користувач отримає його у магазині після того, як буде з’ясовано скільки йому чи їй років.

Слід зазначити, що наразі при намаганні переглянути інформацію про сигарети на сайті, у користувачів цікавляться чи вони повнолітні, однак це «обмеження» дуже легко обходиться.

На думку авторів схвалення постанови унеможливить доступ підлітків до інформації про електронні сигарети.

Як повідомляла «Судово-юридична газета», Держпродспоживслужба відновила контроль заборони куріння у приміщеннях кафе, барів, ресторанів.

Автор: Ярослав Конощук 

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Ігор Фріс
    Ігор Фріс
    член Комітету Верховної Ради України з питань правової політики
  • Ян Бескровний
    Ян Бескровний
    суддя Київського районного суду м. Одеси
  • Любов Токмілова
    Любов Токмілова
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Наталія Савицька
    Наталія Савицька
    суддя Сумського окружного адміністративного суду