У «Слузі народу» хочуть зобов’язати приватні лікарні лікувати захисників України власним коштом

12:30, 7 червня 2023
У Верховній Раді зареєстровано законопроєкт, яким пропонується передбачити на законодавчому рівні безоплатне лікування військовослужбовців. Оплата лікування захисників буде здійснюватися за рахунок приватної лікарні.
У «Слузі народу» хочуть зобов’язати приватні лікарні лікувати захисників України власним коштом
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Група народних депутатів з фракції «Слуга народу» серед яких голова комітету з питань податкової політики Данило Гетманцев та брат спікера парламенту Руслана Стефанчука Микола зареєстрували у Верховній Раді законопроєкт №9357 про внесення змін до Закону України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту" та інших законодавчих актів України щодо надання додаткових гарантій та соціального захисту ветеранам війни, їх дітям, а також дітям загиблих (померлих) ветеранів війни, Захисників і Захисниць України, яким, зокрема пропонується передбачити надання безкоштовної медичної допомоги військовослужбовцям у приватних лікарнях

Законопроєктом пропонується внести зміни до закону "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту" та передбачити надання безкоштовної медичної допомоги учасникам бойових дій у приватних клініках.

Крім цього законодавчими змінами передбачене безкоштовне навчання дітей учасників бойових дій та дітей загиблих ветеранів у приватних школах.

Аналогічні пільги пропонується встановити для осіб з інвалідністю внаслідок війни.

При цьому пропонується встановити, що приватні лікарні будуть фінансувати лікування захисників та захисниць України, а приватні школи – навчання їхніх дітей за власний рахунок. Як зазначається у пояснювальній записці, реалізація законопроєкту не потребує додаткових витрат державного та місцевих бюджетів.

Як повідомляла «Судово-юридична газета», голова комітету з питань соціальної політики Галина Третьякова пропонує скасувати пільги для військовослужбовців визначені законодавством та сплачувати їм стипендію протягом 2-3 років.

Автор: Ярослав Конощук

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Вадим Коротун
    Вадим Коротун
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді