Країни повинні розглянути можливість регулювання використання смартфонів подібно до регулювання тютюнопаління – ВООЗ

20:21, 2 жовтня 2024
У Всесвітній організації охорони здоров’я пропонують врегулювати використання смартфонів.
Країни повинні розглянути можливість регулювання використання смартфонів подібно до регулювання тютюнопаління – ВООЗ
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Країни повинні розглянути можливість регулювання цифрових пристроїв, таких як смартфони, подібно до регуляції тютюнопаління, щоб боротися зі зростаючим негативним впливом соціальних мереж на психічне здоров’я молодих людей, заявили у Всесвітній організації охорони здоров’я.

Зі збільшенням кількості доказів того, що проблемна поведінка в іграх і соціальних мережах зростає серед підлітків у Європі, країни повинні шукати приклади регулювання з інших сфер громадської охорони здоров’я, де законодавство допомогло боротися з потенційно шкідливими звичками, наприклад, законодавство про тютюнопаління, цитує представника ВООЗ Politico.

Заходи, включно з віковими обмеженнями, контрольованими цінами та навіть забороненими зонами, спрацювали на регулювання паління, тож, як вважають в Організації, їх можна взяти в якості прикладу того, як стримувати шкідливе використання портативних пристроїв, таких як смартфони.

Так, у ВООЗ пропонують «подумати над тим, де доцільно використовувати цифрові пристрої, і, можливо, настав час почати думати про місця, де певні цифрові пристрої не можна використовувати», так само, як заборонили паління в певних місцях».

Дослідження ВООЗ, опубліковане минулого місяця, показало, що серед підлітків у Європі зростає проблематична та «схожа на залежність» поведінка в іграх і соціальних мережах.

Зв’язок між використанням соціальних мереж і психічним здоров’ям, особливо серед підлітків, привертає все більше уваги. Раніше цього літа президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн пообіцяла «перше в історії європейське дослідження впливу соціальних медіа на добробут молодих людей».

Автор: Наталя Мамченко

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Вікторія Кицюк
    Вікторія Кицюк
    суддя Солом'янського районного суду міста Києва
  • Олег Дзюба
    Олег Дзюба
    суддя Господарського суду Харківської області