Кого Ви вважаєте гідним зайняти місце у Верховному Суді. ОПИТУВАННЯ

17:35, 5 липня 2017
Пропонуємо всім пройти невелике опитування: Хто гідний зайняти крісло судді в новому Верховному Суді.
Кого Ви вважаєте гідним зайняти місце у Верховному Суді. ОПИТУВАННЯ
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

До закінчення пленарних засідань Вищої кваліфкомісії суддів, в ході яких вона долає негативні висновки Громадської ради доброчесності щодо кандидатів до Верховного Суду, залишаються лічені дні. Потім підуть визначення рейтингу кандидатів і надання переможцям рекомендацій до призначення, а потім слово буде тільки за Вищою радою правосуддя.

Разом з тим серед кандидатів були і залишаються люди з сумнівним минулим. Якщо вони наберуть 11 голосів членів ВККС з 16, то спокійно пройдуть далі, незважаючи на зауваження громадськості.

7 липня Вища кваліфкомісія суддів буде долати негативний висновок ГРД щодо шести кандидатів в новий Верховний Суд. Серед них: суддя Верховного Суду Михайло Гриців (співбесіду проходив 15 травня), суддя ВССУ Олександр Єлфімов (співбесіду проходив 21 квітня), суддя ВАСУ Яна Іваненко (співбесіда була 24 квітня), суддя ВАСУ Лариса Мороз (співбесіда пройшла 17 травня), суддя Верховного суду Ярослав Романюк (проходив співбесіду 17 травня), суддя ВАСУ Микола Сірош (співбесіду пройшов 24 квітня).

З них четверо — Михайло Гриців, Микола Сірош, Яна Іваненко і Лариса Мороз — претендують до Касаційного адміністративний суд ВС, який буде відповідати за розгляд позовів до суб'єктів владних повноважень, включаючи справи про встановлення ЦВК результатів виборів, справи щодо дій Верховної Ради, президента, вищої ради правосуддя, вищої кваліфікаційної комісії суддів, Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів та ін.

Всім кандидатам доведеться ще раз прокоментувати негативні висновки Ради доброчесності, а також, цілком ймовірно, і нову інформацію про себе, яка може надійти в останній момент.

Читайте також: «Кандидати-мільйонери в новий Верховний Суд? Микола Сірош».

Автор:
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Надія Андрусик
    Надія Андрусик
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Ярослав Василенко
    Ярослав Василенко
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Валентин Сердюк
    Валентин Сердюк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді
  • Ігор Бахаєв
    Ігор Бахаєв
    суддя Мелітопольського міськрайонного суду Запорізької області