На Кіровоградщині покарали чоловіка, який приніс холодну зброю до приміщення суду

20:47, 26 червня 2024
Між начальником окружної прокуратури та обвинуваченим було укладено угоду про визнання винуватості.
На Кіровоградщині покарали чоловіка, який приніс холодну зброю до приміщення суду
Фото: Петрівський районний суд Кіровоградської області
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Згідно висновку експерта за результатами експертизи зброї за експертною спеціальністю 3.3 «Дослідження холодної зброї» предмет, зовні схожий на кастет, являється контактною не клинковою холодною зброєю.

Дії громадянина кваліфіковані за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого частиною 2 статті 263 Кримінального кодексу України, за ознаками носіння кастету без передбаченого законом дозволу.

Під час досудового слідства між начальником Петрівського відділу Олександрійської окружної прокуратури Кіровоградської області та обвинуваченим було укладено угоду про визнання винуватості, у відповідності до вимог статті 472 КПК України.

Згідно даної угоди начальник Петрівського відділу Олександрійської окружної прокуратури Кіровоградської області та обвинувачений дійшли згоди щодо правової кваліфікації дій обвинуваченого за частиною 2 статті 263 Кримінального кодексу України, істотних для даного кримінального провадження обставин, обвинувачений беззастережно визнав свою вину у зазначеному діянні.

Також вказаною угодою визначено покарання, яке повинен понести обвинувачений за вчинене ним кримінальне правопорушення, передбачене частиною 2 статті 263 Кримінального кодексу України, у вигляді  штрафу у розмірі однієї тисячі неоподаткованих мінімумів доходів громадян, тобто 17000 грн.

Вищезазначена угода була затверджена вироком Петрівського районного суду Кіровоградської області 24 червня 2024 року, згідно з яким громадянина визнано винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 2 статті 263 Кримінального кодексу України, та призначено узгоджене сторонами покарання у виді штрафу в розмірі однієї тисячі неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що складає 17000 грн, і стягнено на користь держави витрати, пов’язані із проведенням експертизи зброї у розмірі 1135 гривень 92 копійки.

24 червня 2024 року штраф та витрати, пов’язані із проведенням експертизи зброї були повністю сплачені та надані суду квитанції про їх сплату.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд