Середня зарплата держслужбовців у травні зросла на 32%, – Мінфін

14:30, 26 червня 2024
Мінфін оприлюднив оновлені дані про зарплати держслужбовців, лідером є НКРЕКП.
Середня зарплата держслужбовців у травні зросла на 32%, – Мінфін
Джерело фото: ua.depositphotos.com
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Міністерство фінансів України опублікувало оновлену інформацію про оплату праці та чисельність працівників державних органів, місцевих держадміністрацій і органів судової влади на основі отриманих даних від державних установ.

Середня нарахована заробітна плата у травні становила 50,9 тисяч гривень, що на 32% більше порівняно з січнем 2024 року, коли вона складала 38,6 тисяч гривень. У структуру зарплати входять грошові допомоги до відпусток та матеріальна допомога.

Лідером за рівнем зарплат є Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), де середня зарплата становить 89,7 тисяч гривень. На другому місці розташувався Антимонопольний комітет із середньою зарплатою 88,3 тисяч гривень. У Секретаріаті Національної тристоронньої соціально-економічної ради середня заробітна плата складає 72,4 тисяч гривень.

«Судово-юридична газета» писала, що середня зарплата керівництва НАЗК за травень 2024 року склала 233 тисячі, Комісії з енергетики – 230 тисяч, НАДС – 218 тисяч грн. При цьому за квітень 2024 року найбільше – 401,8 тисяч грн – отримало керівництво Рахункової палати, а у Національній комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг – 375,6 тисяч грн.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Ігор Фріс
    Ігор Фріс
    член Комітету Верховної Ради України з питань правової політики
  • Ян Бескровний
    Ян Бескровний
    суддя Київського районного суду м. Одеси
  • Любов Токмілова
    Любов Токмілова
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Наталія Савицька
    Наталія Савицька
    суддя Сумського окружного адміністративного суду