Україна і Латвія домовилися разом боротися з корупцією

21:01, 25 липня 2017
Антикорупційні органи України та Латвії підписали угоду про співпрацю.
Україна і Латвія домовилися разом боротися з корупцією
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Національним агентством з попередження корупції України (НАЗК) і Бюро по запобіганню та боротьбі з корупцією Латвійської Республіки (KNAB) підписано Меморандум про взаєморозуміння та співпрацю, повідомляє прес-служба НАЗК.

Угода спрямована на розвиток і зміцнення співробітництва шляхом обміну інформацією та досвідом в галузі запобігання корупції.

Меморандум передбачає, що сторони в межах своїх повноважень відповідно до законодавства своїх держав будуть зміцнювати співпрацю шляхом проведення взаємних консультацій та обміну інформацією, а також досвідом в галузі запобігання корупції.

Співпраця відбуватиметься за такими напрямками як формування, моніторинг та реалізація принципів антикорупційної політики, виявлення, запобігання і врегулювання конфлікту інтересів, перевірка декларацій державних службовців, здійснення нагляду за дотриманням вимог щодо конфліктів інтересів та інших обмежень, встановлених антикорупційним законодавством, контроль за фінансуванням політичних партій, запобігання і виявлення корупції.

Відповідно до Меморандуму НАЗК і KNAB країни мають намір розвивати взаємне співробітництво в формі обміну інформацією не конфіденційного характеру з питань вдосконалення законодавства і практики розслідування справ про порушення в сфері запобігання корупції, організації та участі в тренінгах, конференціях та інших заходах.

Також передбачаються експертні зустрічі між антикорупційними органами України та Латвії, що забезпечить оперативний обмін інформацією не конфіденційного характеру з окремих питань, що становлять взаємний інтерес.

Раніше ми писали про те, що Національне агентство з попередження корупції внесло припис про порушення вимог законодавства прокурору Донецької області Євгену Бондаренку.

 

Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Головне про суд