Вимагав щомісячну «данину»: на хабарі погорів начальник райуправління ГУ Держпродспоживслужби

11:10, 3 серпня 2022
За нестворення перешкод у його діяльності чиновник вимагав щомісячну платню у сумі 10 000 гривень.
Вимагав щомісячну «данину»: на хабарі погорів начальник райуправління ГУ Держпродспоживслужби
Фото: facebook.com/kyiv.gp.gov.ua
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

На вимаганні та одержанні неправомірної вигоди викрито начальника одного з районних управлінь ГУ Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів в Київській області (ч. 3 ст. 368 КК України). Про це повідомляє пресслужба Київської міської прокуратури.

Згідно з матеріалами слідства, посадовець налагодив незаконну схему одержання неправомірної вигоди з власника кількох торговельних точок на ринку. За нестворення перешкод у його діяльності чиновник вимагав щомісячну платню у сумі 10 000 гривень.

«У липні 2022 року правоохоронцями задокументовано факт одержання посадовцем першого траншу неправомірної вигоди. На початку серпня 2022 року посадовець продовжив протиправні дії та повідомив підприємцю про необхідність передачі йому платні одразу за два місяці.

Начальника управління затримали у порядку ст. 208 КПК України під час одержання неправомірної вигоди в закладі громадського харчування у Шевченківському районі міста Києва.

Наразі затриманому готується повідомлення про підозру та вирішується питання про застосування запобіжного заходу.

Також готується клопотання про арешт майна посадовця з метою забезпечення конфіскації майна. Встановлюються інші можливі факти протиправної діяльності», — сказано у повідомленні.

Раніше ми повідомляли, що прокурором САП та детективом НАБУ повідомлено про підозру оперативному співробітнику Департаменту контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері інформаційної безпеки СБУ (ДКІБ СБУ), викритому 26 липня 2022 року на вимаганні та одержанні 60 тис. дол. США.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Telegram канал Sud.ua
Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Наталія Половінкіна
    Наталія Половінкіна
    суддя Чернівецького апеляційного суду
  • Анатолій Ясельський
    Анатолій Ясельський
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Наталія Новікова
    Наталія Новікова
    голова Господарського суду Харківської області