Екснардепа ОПЗЖ викрили на недекларуванні квартири вартістю 4,2 млн грн, — НАБУ

16:35, 4 серпня 2022
Народний обранець не зазначив у декларації ані факту володіння, ані користування цим майном.
Екснардепа ОПЗЖ викрили на недекларуванні квартири вартістю 4,2 млн грн, — НАБУ
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У четвер, 4 серпня 2022 року, детективи Національного бюро за процесуального керівництва САП заочно повідомили народному депутату України 9-го скликання про підозру у недекларуванні квартири вартістю 4,2 млн грн. Дії особи кваліфікували за ч.1 ст. 366-2 КК України. Про це повідомляє пресслужба НАБУ.

Слідство встановило, що колишній народний обранець у 2019 році придбав квартиру у передмісті Києва (смт Козин) площею 260 кв. м. Однак, з метою приховування цього факту, номінальним власником цієї нерухомості за вказівкою нардепа зазначили його довірену особу. Детективи НАБУ мають докази того, що впродовж 2020 року фактичний власник користувався зазначеною квартирою. Проте не зазначив у декларації ані факту володіння, ані користування цим майном.

«У серпні 2021 року ВАКС визнав необґрунтованими активами у сумі понад 1,2 млн грн, що належали народному депутату України, та стягнув їх в дохід держави. За даними поданої декларації ці кошти народний депутат отримав від передання в оренду об’єкту нерухомості (жомової ями). Проте він отримав ці кошти необґрунтовано, адже не був власником цього об’єкта. 27 жовтня Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду підтвердила рішення суду першої інстанції. Згодом рішення підтримав і Верховний Суд», — зазначили в НАБУ.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Вікторія Кицюк
    Вікторія Кицюк
    суддя Солом'янського районного суду міста Києва
  • Олег Дзюба
    Олег Дзюба
    суддя Господарського суду Харківської області