Україна отримала відстрочку щодо виплат зовнішнього боргу

21:16, 10 серпня 2022
Іноземні кредитори України підтримали її прохання про дворічне заморожування платежів за міжнародними облігаціями майже на $20 млрд.
Україна отримала відстрочку щодо виплат зовнішнього боргу
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У четвер, 10 серпня, Україна отримала відстрочку щодо виплати 20 млрд доларів зовнішнього боргу. Про це повідомив Reuters.

Іноземні кредитори України підтримали її прохання про дворічне заморожування платежів за міжнародними облігаціями майже на 20 мільярдів доларів. Це дозволить знівеченій війною країні уникнути дефолту за зовнішніми боргами.

Також інвестори підтримали прохання "Укренерго" та "Укравтодору" відстрочити виплати за облігаціями.

Кредитори погодилися дати відстрочку за зовнішнім боргом до кінця 2023 року з можливістю продовження ще на один рік, повідомляє Мінфін.

У голосуванні за відстрочку виплати боргів взяли участь утримувачі приблизно 93% сукупної непогашеної умовної суми державних деривативів, а рішення про відстрочку підтримали власники приблизно 91%.

"Завдяки солідарності з Україною, яку продемонстрували комерційні інвестори разом із офіційним сектором, ми зможемо задовольнити потреби державного бюджету країни, яка перебуває у війні та зберегти наші державні фінанси стабільними", - пояснив міністр фінансів Сергій Марченко.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

Чи дійсно 2 млн осіб ризикують опинитися в розшуку внаслідок нового закону про мобілізацію – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Чи дійсно 2 млн осіб ризикують опинитися в розшуку внаслідок нового закону про мобілізацію – прямий ефір
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва