На Львівщині СБУ повідомила про підозру у державній зраді агентці Кремля

16:46, 26 серпня 2022
У Львові за підозрою у держзраді затримали колаборантку Інну Іваночко.
На Львівщині СБУ повідомила про підозру у державній зраді агентці Кремля
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

На Львівщині Служба безпеки України повідомила про підозру у державній зраді діючій агентці російських спецслужб. Зрадниця вела антиукраїнську діяльність, активно просувала ідеї федералізації України та проводила інформаційні акції антиукраїнського спрямування. Ймовірно, йдеться про колаборантку Інну Іваночко. Про це повідомляє управління СБУ у Львівській області.

«Через свої кремлівські погляди жінка потрапила у поле зору російських спецслужб. Агентка очолювала керуючі посади у проросійських осередках, зокрема керувала Львівською спілкою проросійських громадських організацій та була членкинею партії ОПЗЖ.

За даними слідства, зрадниця організовувала та особисто брала участь у проплачених масових заходах, які активно поширювали неправдиві дані для дестабілізації суспільно-політичних настроїв на Львівщині.

Для прикриття власної підривної діяльності, проникнення в кулуари органів державної влади, а також поширення дезінформації в інтересах агресора вона використовувала журналістські посвідчення та «документи» деяких безпекових корпорацій (легітимність яких  встановлюється).

Зв'язок з кураторами підтримувала, використовуючи соцмережі та електронну пошту, туди ж надсилала звіти щодо проведеної підривної діяльності.

Під час обшуків у фігурантки провадження та інших причетних осіб контррозвідники виявили та вилучили матеріали, які підтверджують вчинення кримінального правопорушення. А також документи, що підтверджують її зв‛язок із політичними та громадськими структурами афілійованими з колишнім проросійським нардепом  В.Медведчуком», — йдеться у повідомленні.

Наразі зрадниці повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу України та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави.

У свою чергу депутат Львівської міськради Ігор Зінкевич повідомляє, що йдеться про Інну Іваночко.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Вадим Коротун
    Вадим Коротун
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді