Як боржникам за комуналку отримати субсидію

00:00, 29 серпня 2022
Отримати державну допомогу на оплату ЖКП чи її автоматичне перепризначення можна лише повністю погасивши борг або уклавши договір про його реструктуризацію.
Як боржникам за комуналку отримати субсидію
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У разі наявності боргів за житлово-комунальні послуги субсидію не призначають. Отримати державну допомогу на оплату ЖКП чи її автоматичне перепризначення можна, лише повністю погасивши борг або уклавши договір про його реструктуризацію. Про це повідомив заступник міністра соціальної політики України Віталій Музиченко під час телемарафону.

«Якщо людина не оплачує комунальні послуги, тобто має борги, і при цьому отримувала раніше субсидію, у цьому випадку споживач має погасити такі борги, або принаймні укласти договір реструктуризації з урахуванням розміру тих доходів, які він отримує», – наголосив він.

За словами посадовця, субсидії мають стимулювати платіжну дисципліну.

«Субсидії стимулюють платіжну дисципліну, і от ми можемо точно сказати, що 98-99% одержувачів субсидій – це є сумлінні платники за житлово-комунальних послуг, і платіжна дисципліна серед цих споживачів – набагато вища, ніж в середньому взагалі по всім споживачах», – зазначив Музиченко.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва