В Україні кількість чиновників планують скоротити на 30%

17:04, 14 вересня 2022
Таким чином вдасться значно скоротити витрати на державний апарат.
В Україні кількість чиновників планують скоротити на 30%
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Загальну кількість українських чиновників планують скоротити на 30%. Таким чином вдасться значно скоротити витрати на державний апарат. Про це заявив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль в ході пресконференції.

За його словами, скорочення плануються не тільки в структурі міністерств, але і в структурі інспекцій, центральних органів і виконавчої влади.

«На сьогоднішній день ми такою перманентною роботою своєю скоротили близько 8 тисяч чиновників. Попереду у нас ще кілька десятків тисяч скорочених вакансій і чиновників», - розповів прем'єр.

Шмигаль підкреслив, що таке скорочення дозволить зменшити витрати на державний апарат на 11,8 млрд гривень порівняно з минулим роком.

«Це велика сума. Для мирного часу дуже великий обсяг, для воєнного часу, повірте, це полегшить державу», - зазначив прем'єр.

Раніше ми писали, чи зараховується стаж держслужбовцям, які виїхали з України і пішли у відпустку без збереження зарплати: роз’яснення НАДС.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Володимир Бондарчук
    Володимир Бондарчук
    суддя Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області
  • Ілля Марущак
    Ілля Марущак
    суддя Господарського суду Чернівецької області