Доріжки в парках Києва хочуть посипати гранітною крихтою – у КМДА оголосили про експеримент

17:35, 1 листопада 2022
Йдеться саме про територію зелених зон, а не траси або тротуари вулиць, заявив начальник управління екології та природних ресурсів КМДА.
Доріжки в парках Києва хочуть посипати гранітною крихтою – у КМДА оголосили про експеримент
Джерело фото: facebook.com/oleksandr.voznyy
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Доріжки у київських парках взимку планують посипати гранітною крихтою – це екологічно та недорого, заявив начальник управління екології та природних ресурсів КМДА Олександр Возний.

«Ретельно дослідивши питання, як екологічно та недорого (!) забезпечити антиожеледну безпеку в наших парках та скверах, ми вирішили провести експеримент з використанням гранітної крихти. Підкреслю, йдеться саме про територію зелених зон, а не траси або тротуари вулиць», - наголосив Возний.

За його словами, на відміну від солі та інших хімічних реагентів, крихта не призводить до танення криги та снігу. Водночас сприяє гарному зчепленню та має багато переваг, «за що заслужено користується популярністю як допоміжний антиожеледний засіб в багатьох країнах світу, зокрема Німеччині, Австрії та Японії».

Також цей матеріал більш екологічний, ніж сіль та інші антиожеледні реагенти. Крім того, гранітну крихту можна використовувати повторно.

Возний також відзначив, що гранітна крихта дозволяє економити бюджетні кошти.

«Ціна за тонну технічної солі зараз сягає 13-14 тисяч гривень, натомість тонна крихти коштує усього 850 гривень», - розповів він.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Вадим Коротун
    Вадим Коротун
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді