Судді КСУ провели онлайн-зустріч з членами Венеційської Комісії: що обговорили

18:29, 10 листопада 2022
Зустріч відбулася у контексті підготовки Венеційською Комісією термінового висновку на запит голови Верховної Ради щодо законопроекту «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення порядку відбору кандидатур на посаду судді Конституційного Суду України на конкурсних засадах».
Судді КСУ провели онлайн-зустріч з членами Венеційської Комісії: що обговорили
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У четвер, 10 листопада, відбулася зустріч (онлайн) виконувача обов’язків Голови Конституційного Суду України Сергія Головатого, суддів Суду Віктора Городовенка, Віктора Кичуна, Олега Первомайського, Олександра Петришина, Ольги Совгирі, Галини Юровської із членами Європейської Комісії „За демократію через право“ (Венеційської Комісії) Паоло Кароццою, Крістофом Ґрабенвартером, Срдьяном Дармановічем та Мартою Картабією. Про це повідомляє офіційний сайт КСУ.

«Зазначена зустріч відбулася у контексті підготовки Венеційською Комісією термінового висновку на запит Голови Верховної Ради України щодо проєкту Закону України „Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення порядку відбору кандидатур на посаду судді Конституційного Суду України на конкурсних засадах“. Доповідачі та експерти Венеційської Комісії упродовж 8-10 листопада провели низку подібних зустрічей із зацікавленими сторонами з метою забезпечення повного та всебічного вивчення зазначеного питання.

Сторони подякували одна одній за конструктивне спілкування та відзначили важливість підтримання постійного діалогу для обміну думками й обговорення з питань вдосконалення законодавчого регулювання діяльності Конституційного Суду України», — сказано у повідомленні.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України