Напали на ринку та відібрали $50 000: повідомлено про підозру двом чоловікам

20:51, 6 грудня 2022
Злочинці декілька днів відстежували 52-річного потерпілого, який здійснював обмін валюти на ринку «Троєщина».
Напали на ринку та відібрали $50 000: повідомлено про підозру двом чоловікам
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

За процесуального керівництва Деснянської окружної прокуратури м. Києва повідомлено про підозру двом мешканцям Київщини за фактом вчинення зухвалого розбійного нападу. Про це повідомляє пресслужба Київської міської прокуратури.

Згідно матеріалів слідства, злочинна група декілька днів відстежувала 52-річного потерпілого, який здійснював обмін валюти на ринку «Троєщина». Вивчивши робочий графік чоловіка, зловмисники розробили план здійснення розбійного нападу на нього.

Так, 15 листопада 2022 року, перебуваючи поблизу ринку «Троєщина», один з нападників, попри велику кількість людей на ринку, вдарив потерпілого у голову та заволодів його сумкою із 50 тисячами доларів. Інший нападник в цей час спостерігав за навколишньою обстановкою. Від отриманого удару потерпілий втратив свідомість та був госпіталізований.

Завдяки злагодженій роботі прокурорів, слідчих Деснянського управління поліції та працівників управління карного розшуку столичного главку поліції нападників вдалося встановити.

У ході проведених санкціонованих обшуків за місцями проживання вказаних осіб правоохоронці виявили речі, що належать потерпілому, та грошові кошти у сумі 10 тисяч доларів. Також в одного чоловіка виявили 30 патронів, які він зберігав без передбаченого законом дозволу.

Чоловікам повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 187 КК України та обрано безальтернативні запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою.

Слідчі дії тривають.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 8 до 15 років із конфіскацією майна.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Telegram канал Sud.ua
Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Наталія Половінкіна
    Наталія Половінкіна
    суддя Чернівецького апеляційного суду
  • Анатолій Ясельський
    Анатолій Ясельський
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Наталія Новікова
    Наталія Новікова
    голова Господарського суду Харківської області