Відремонтували ліцей зі збитками: підозрюють голову селищної ради з Харківщини

20:57, 14 грудня 2022
Селищний голова підписав акти приймання виконаних будівельних роботі, розуміючи, що в них вказані завідомо неправдиві відомості.
Відремонтували ліцей зі збитками: підозрюють голову селищної ради з Харківщини
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Правоохоронці повідомили про підозру голові однієї із селищних рад Харківської області за фактом заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем (ч. 3 ст. 191 КК України). Про це повідомила Харківська обласна прокуратура.

За даними слідства, у 2020 році між селищною радою Дергачівського району (нині — Харківського району) та підприємством укладено договір. Угода стосувалась капітального ремонту будівлі ліцею на території Дергачівського району на суму понад 4 млн гривень.

«Але не про учнів навчального закладу подбав посадовець, а про власне збагачення. Селищний голова та директор підприємства увійшли у злочинну змову, відповідно до якої чиновник погодився забезпечити зі свого боку підписання актів щодо прийняття робіт за вищевказаним договором без їх фактичного виконання в повному обсязі.

Так, селищний голова як замовник не здійснював контроль та технічний нагляд за якістю, обсягами та вартістю ремонту ліцею. При цьому підрядник фактично не організував проведення та виконання в повному обсязі робіт, передбачених вказаним договором.

У подальшому селищний голова підписав акти приймання виконаних будівельних роботі, розуміючи, що в них вказані завідомо неправдиві відомості. Саме ці документи стали підставою для перерахування бюджетних коштів, якими і заволоділи посадовець та директор підприємства.

Під час обшуків за місцем мешкання підозрюваного вилучено близько 400 тисяч доларів США.

Слідчі дії тривають, вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Встановлюються інші причетні особи», — сказано у повідомленні.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Антоніна Славицька
    Антоніна Славицька
    народний депутат України, кандидат юридичних наук
  • Віталій Зуєв
    Віталій Зуєв
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Наталія Палюх
    Наталія Палюх
    суддя Залізничного районного суду м. Львова
  • Світлана Таран
    Світлана Таран
    суддя Південно-західного апеляційного господарського суду