В Укренерго пояснили, що світло не вимикають через теплу погоду

11:54, 3 січня 2023
Проте ввечірі прогнозується поступове зростання споживання, тому в «Укренерго» повідомили ліміти споживання до областей на другу половину доби з метою забезпечення балансу в енергосистемі.
В Укренерго пояснили, що світло не вимикають через теплу погоду
Фото: freepik.com
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

В НЕК «Укренерго» повідомили, що станом на 11:00 3 січня завдяки теплій погоді споживання в Україні знижене, а електростанції виробляють достатньо електроенергії для покриття навантаження. Про це йдеться у пресслужбі відомства.

«Крім цього, через ясну погоду у ранкові та денні години підвищене виробництво електроенергії сонячними електростанціями. Тому обмеження споживання до 14:00 не застосовуються.

Водночас, на вечір прогнозується поступове зростання споживання. Тому диспетчерський центр Укренерго довів ліміти споживання до областей на другу половину доби з метою забезпечення балансу в енергосистемі.

Ворог знову завдав ударів по енергооб'єктах на сході та півдні країни. На жаль, є пошкодження в розподільчих мережах. Ремонтні роботи та відновлення живлення будуть проведені відразу після отримання відповідних дозволів військових.

«Укренерго», виробники електроенергії та оператори систем розподілу продовжують відновлювати пошкоджені росіянами енергооб’єкти для забезпечення живлення споживачів та підвищення його надійності.

Будь ласка, розумно споживайте електроенергію, користуйтеся  енергоємними приладами почергово.

Ми не забуваємо про цілі ворога позбавити українців світла і готові протидіяти цьому та за будь-яких умов відновлювати пошкоджене», — сказано у повідомленні.

Раніше ми писали, що у Києві знову відбуваються екстрені відключення світла.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Володимир Погребняк
    Володимир Погребняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Наталія Богацька
    Наталія Богацька
    голова Південно-західного апеляційного господарського суду
  • Тетяна Кудрявцева
    Тетяна Кудрявцева
    суддя Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська