Україна планує підписати з ЄС угоду про «Єдиний ринок»

18:23, 22 січня 2023
Бюджет програми «Єдиний ринок» становить 4,2 млрд євро.
Україна планує підписати з ЄС угоду про «Єдиний ринок»
Джерело фото barometr.info
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Уряд України планує підписати з ЄС угоду про «Єдиний ринок». Про це повідомляє Міністерство економіки України.

19 січня Кабінет Міністрів України затвердив розпорядження про створення делегації для переговорів щодо узгодження угоди між Україною та ЄС.

Нагадаємо, що програма «Єдиний ринок» є програмою фінансової підтримки ЄС з бюджетом 4,2 млрд євро, яка діє з 2021 по 2027 роки.

За словами міністра економіки Юлії Свириденко, підписання цієї угоди означатиме для України посилення співпраці з ЄС і сприятиме її швидшій інтеграції в Європейський Союз.

Дана програма, за словами Свириденко, спрямована на спрощення доступу до ринків, створення сприятливого середовища для розвитку та росту бізнесу, забезпечення конкурентоспроможності і стійкості компаній та цілих секторів економіки.

Також програма передбачає менторську підтримку підприємництва.

Як повідомляє Міністерство економіки, фінансування за програмою «Єдиний ринок» буде спрямовано на:

1) зміцнення конкурентоспроможності та стійкості малих і середніх підприємств (МСП) - фінансування складає 24% від загального бюджету Програми, приблизно 1 млрд євро, що забезпечить можливість надання різних форм підтримки бізнесу;

2) створення та поширення високоякісної європейської статистики - фінансування складає 13% від загального бюджету Програми, приблизно 546 млн євро, що дозволить Україні брати участь у розширеному партнерстві, спрямованому на розробку нової європейської статистики з використанням багатьох джерел даних, передових методів аналізу даних, смарт систем і цифрових технологій.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір