Відбувся перший «фінансовий Рамштайн»: Шмигаль розповів деталі

20:52, 26 січня 2023
У засіданні взяли участь Україна та країни-союзники.
Відбувся перший «фінансовий Рамштайн»: Шмигаль розповів деталі
Фото: t.me/Denys_Smyhal
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У четвер, 26 січня, пройшло перше засідання фінансової координаційної платформи донорів («фінансовий Рамштайн»), у якому взяли участь Україна та країни-союзники. Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль на своєму Telegram-каналі.

За словами глави Кабміну, під час засідання в онлайн-форматі він озвучив ключові завдання, а саме:

Забезпечення прогнозованої, ритмічної бюджетної підтримки у 2023 році. Вже є допомога від США та Євросоюзу на 10 млрд доларів та 18 млрд євро відповідно. Україна розраховує профінансувати різницю дефіциту за допомогою МВФ.

Спланувати та забезпечити початок відновлення України. У цьому питанні визначено чотири пріоритети: відновлення енергетики, гуманітарне розмінування, відновлення житла, критичної та соціальної інфраструктури.

Координація фінансових інструментів підтримки економіки та приватного сектора (страхування військових ризиків, державно-приватне партнерство, допомога у фінансуванні проектів підтримки малого бізнесу).

«Вдячний союзникам за підтримку України та допомогу у пошуку нових дієвих форм солідарності з нашою державою», – додав Шмигаль.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Вікторія Кицюк
    Вікторія Кицюк
    суддя Солом'янського районного суду міста Києва
  • Олег Дзюба
    Олег Дзюба
    суддя Господарського суду Харківської області