Регулятор оштрафував вже шість обленерго за недотримання графіків відключень

13:11, 27 січня 2023
Однак експерти сумніваються в ефективності штрафів.
Регулятор оштрафував вже шість обленерго за недотримання графіків відключень
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Через велику кількість скарг споживачів Нацкомісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), оштрафувала вже шість обленерго за неналежне інформування населення щодо відключень світла. Про це повідомляє УНІАН.

Проте, на думку директора енергетичних програм Центру Разумкова Володимира Омельченка, ці покарання обленерго носять скоріше популістичний характер і мало можуть допомогти зробити відключення світла більш комфортними та прогнозованими.

«Вимкнення передусім залежать від поточної ситуації в енергетичному комплексі країни, від того, наскільки у нас вистачає потужності, наскільки у нас вистачає не лише потужностей з виробництва, а й з передавання електричної енергії», – сказав Омельченко.

«Я не думаю, що засідання НКРЕКП та його рішення якось цю проблему залагодить і думаю, що все одно будуть якісь певні перекоси відбуватися» – додав він.

Наразі в країні немає затверджених стандартів, як діяти енергетичним компаніям в критичних ситуаціях, і навіть немає чітко затверджених понять «стабілізаційні», «екстрені», «погодинні» і «планові» відключення. Обленерго знаходяться  в постійному пошуку збалансованих механізмів постачання електрики, і в різних регіонах вони можуть бути різними.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Telegram канал Sud.ua
Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Головне про суд