Уповноважена Зеленського розповіла про знущання над дітьми в рф: У багатьох навіть були фотодокази в телефонах

22:00, 23 квітня 2023
Дарина Герасимчук зазначила, що дітям розповідають, що їх кинули та б'ють.
Уповноважена Зеленського розповіла про знущання над дітьми в рф: У багатьох навіть були фотодокази в телефонах
Фото: Shutterstock
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Вкрадених в Україні дітей росіяни утримують в різних умовах. До маленьких українців застосовують не тільки фізичне, а й психологічне насильство. Радниця-уповноважена Президента з прав дитини та дитячої реабілітації Дар'я Герасимчук в інтерв'ю 24 Каналу розповіла, що дітям нав'язують, що їх нібито кинули батьки, що вони нікому не потрібні.

Крім того, вона зазначила, що російські "вихователі" б'ють дітей.

"У багатьох дітей навіть були фотодокази в телефонах, але тоді, коли росіяни віддавали дитину батькам , то змушували його почистити весь телефон, щоб не було ніяких фото -, відеодоказів", - вказала Герасимчук.

При цьому у дітей, яких вдалося повернути з російського полону, були синці. За словами маленьких українців, їх били палицями і руками, а за будь-яку непокору говорили, що "ми вас навчимо, як потрібно правильно любити росію". Також дітей змушували сидіти в підвалах.

Уповноважена Президента пояснила, що якщо українській дитині давали новий телефон, то він обов'язково мав трекер, щоб відстежувати місце розташування, а розмови прослуховувалися.

"Вони хотіли обнулити пам'ять і створити слухняного, добре обробленого пропагандою нового громадянина росії", – підсумувала Герасимчук.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій. 

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Вадим Коротун
    Вадим Коротун
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді